Dierverzorging

Een boerderij kan natuurlijk niet zonder dieren. We hebben er dan ook heel wat!


Kippen

We hebbenverschillende soorten kippen. Onze medewerkers geven ze twee keer per dag legkorrels, gemengd graan en water. Een keer in de week mesten we hun hokken uit. De eieren die ze leggen, gebruiken we zelf of verkopen we.


Mini varkens

We hebben twee mini varkentjes. Je kunt ze aaien en borstelen. We mesten twee keer per week hun hok uit en geven ze dagelijks brokken en water. In de zomer mogen ze in naar hun  buitenverblijf.


Kalfjes

In de herfst en winter zorgen we voor kalfjes. Ze zijn nog klein als ze bij ons op stal komen. Als ze groot genoeg zijn gaan ze weer terug naar de melkveehouder. In de lente en zomer komen de kalfjes en pinken in het land naast de boerderij te staan. Onze medewerkers brengen ze dan een paar emmers biks per dag.


Paarden en pony's

Op de zorgboerderij bieden we pensionstalling aan. Dit betekend dat mensen uit de buurt hun paard bij ons stallen, wij voeren ze en mesten hun stallen uit. In de zomer staan de paarden en pony's op het land. In de winter staan ze 's nachts in kleine groepjes in een uitloopstal. We zorgen dat de stallen elke dag weer uitgemest worden en hangen hooinetten op zodat ze kunnen eten.

 


Katten

Onze katten worden flink verwend op de boerderij. Ze krijgen brokjes en vinden het heerlijk om aangehaald te worden. Soms hebben we een logeetje waar we dan een tijdje voor zorgen.

 


Geiten

Sinds 2008 fokken we onze eigen 'boerengeit'. Dit zijn zwart-wit gevlekte geiten. Doordat ze veel geaaid worden zijn ze mak en eten ze uit je hand. Ook deze stallen mesten we eens per week helemaal uit. Ze krijgen brokken en hooi en elke dag schoon water. Bij mooi weer gaan ze naar hun buitenverblijf. Hier kunnen ze lekker grazen en klauteren als ze dat willen.


Konijnen

In de deel hebben we een groot konijnenhok waar de konijnen heerlijk de ruimte hebben om los te lopen. Er zijn genoeg verstopplekjes en mogelijkheden om te spelen. Ze hoeven zich niet te vervelen. Ze krijgen hooi, konijnenbrokjes en water. Ook hebben we wel eens een logeetje, waar we dan met z'n allen goed voor zorgen.Vissen

In onze vijver zwemmen een heel aantal goudvissen. Het is leuk als ze zich laten zien. Als we ze voeren, komen ze naar boven.

 

 

 

« Vorige

Nieuws