Dierverzorging

Een boerderij kan natuurlijk niet zonder dieren. We hebben er dan ook heel wat!


Kippen

We hebben twee soorten kippen. Ze hebben ieder hun eigen ren, waar ze heerlijk de hele dag kunnen scharrelen. Onze medewerkers geven ze twee keer per dag legkorrels, gemengd graan en water. Een keer in de week mesten we hun hokken uit. De eieren die ze leggen, gebruiken we zelf of verkopen we.


Mini varkens

We hebben twee mini varkentjes. Je kunt ze aaien en borstelen, dit vinden ze heerlijk. We mesten twee keer per week hun hok uit en geven ze dagelijks brokken en water. Ook hebben ze een waterbak met steentjes. Ze vinden het heerlijk om daar in te liggen. Ze zijn nu nog klein, maar als ze groot zijn mogen ze in hun buitenverblijf.


Kalfjes

In de herfst en winter zorgen we voor kalfjes. Ze zijn nog klein als ze bij ons op stal komen. Als ze groot genoeg zijn gaan ze weer terug naar de melkveehouderij. Bij ons worden ze veel aangehaald, waardoor ze makker worden. In de lente en zomer komen de kalfjes en pinken in het land naast de boerderij te staan. Onze medewerkers brengen ze dan een paar emmers biks per dag.


Paarden en pony's

We hebben zeven stallen waar de paarden en pony's in staan. In de zomer staan ze op het land. In de winter staan ze 's nachts op stal. We zorgen dat de stallen elke dag weer uitgemest worden en hangen hooinetten op zodat ze kunnen eten. Overdag brengen we ze naar de paddocks, waar ze heerlijk de benen kunnen strekken.

 


Katten

Onze katten worden flink verwend op de boerderij. Ze krijgen brokjes en vinden het heerlijk om aangehaald te worden. Soms hebben we een logeetje waar we dan een tijdje voor zorgen.

 


Geiten

Sinds 2008 fokken we onze eigen 'boerengeit'. Dit zijn zwart-wit gevlekte geiten. Doordat ze veel geaaid worden zijn ze mak en eten ze uit je hand. Ook deze stallen mesten we eens per week helemaal uit. Ze krijgen brokken en hooi en elke dag schoon water. Bij mooi weer gaan ze naar hun buitenverblijf. Hier kunnen ze lekker grazen en klauteren als ze dat willen.


Konijnen

In de deel hebben we een groot konijnenhok waar de konijnen heerlijk de ruimte hebben om los te lopen. Er zijn genoeg verstopplekjes en mogelijkheden om te spelen. Ze hoeven zich niet te vervelen. Ze krijgen hooi, konijnenbrokjes en water. Ook hebben we wel eens een logeetje, waar we dan met z'n allen goed voor zorgen.


Cavia

Onze cavia vindt het leuk om 'mee te kletsen'. Op het moment dat we aan het praten zijn, gaat hij drinken en lawaai maken. Zijn wij stil, dan wordt hij ook stil. Dit beestje krijgt ook elke dag hooi, brokjes en water.


Vissen

In onze vijver zwemmen een heel aantal goudvissen. Het is leuk als ze zich laten zien. Als we ze voeren, komen ze naar boven.

 

 

 

« Vorige

Nieuws