Tuinieren

Op de zorgboerderij hebben we een grote moestuin waarin we veel verschillende groenten verbouwen. We zaaien zelf, halen onkruid weg en oogsten wanneer de groenten groot genoeg zijn. In de herfst bemesten we de grond en spitten we alles weer om. De groenten verkopen we op onze groentekar aan de weg.


Ook hebben we een kas, waarin we kokommers, tomaten, augurken en paprika's verbouwen. Het is elk jaar weer mooi om te zien hoeveel we kunnen oogsten en bij wat kouder weer is het er heerlijk vertoeven! De augurken maken we in met verschillende kruiden, zodat we ze langer kunnen bewaren.


In onze boomgaard groeien verschillende appelbomen en perenbomen. Ook hebben we bessenstruiken en druiven, waar we jam of sap van maken. De appels en peren kun je op de groentekar kopen, maar we maken ook appelmoes en stoofpeertjes om zelf op te eten of om te verkopen. 


Onze siertuin ligt er in de zomer prachtig bij. Deze wordt netjes bijgehouden door de medewerkers en vrijwilligers. Als we buiten pauze hebben, kijken we uit op de siertuin en de vijver, dan genieten we extra van de welverdiende rust! 


« Vorige

Nieuws